Casa de Cultură Tecuci anunță Concursul de proză scurtă ”POLARIS”, Ediția a IV-a, 2024

0
96

Concursul este organizat de Editura BISCARA, din București, alături de Casa de Cultură Tecuci și alte instituții partenere.

 

În 2024 se împlinesc 100 de ani de la publicarea primului Manifest al Suprarealismului, semnat de André Breton. În acest context, Editura Biscara propune participanților abordarea, într-o manieră suprarealistă, a subiectului VISUL.

 

Lucrările sunt așteptate în perioada 1 aprilie – 15 iulie, la adresa de e-mail office@editurabiscara.ro. Vor fi trimise texte de proză scurtă (maxim 3 pagini A4, editate cu font 12 New Times Roman, la un rând, cu diacritice), care să trateze acest subiect. În e-mail, alături de fișierul în format ”Word” conținând proza scurtă pentru concurs, se vor preciza numele și prenumele autorului, precum și localitatea din care provine. Nu vor fi admise în concurs lucrările care nu respectă regulile gramaticale în vigoare sau care au conținut indecent.

 

Până la 31 august 2024, vor fi selectate cele mai valoroase texte intrate în concurs, pentru a fi publicate într-un volum colectiv.

 

PARTENERI: Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad; Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” Călărași; Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu; Casa de Cultură a Municipiului Tecuci; Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu” din Curtea de Argeș; Revistele „Actualitatea literară”, „Astra”, „Caligraf” din Mehedinți, „Hyperion”, „Mărturii Maramureșene”, „Oltart”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here