Europarlamentarul Dan Nica a cerut interzicerea comercializării fructelor și legumelor cu conținut ridicat de pesticide, care vin din afara UE

0
40

Gălățeanul Dan Nica a solicitat de la tribuna parlamentului european interzicerea importurilor de alimente, în special a fructelor şi legumelor din ţările non UE, care au un nivel mare de pesticide.

Dan Nica, şeful delegaţiei române în grupul europarlamentar al Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), a cerut luarea unor măsuri dure pentru protejarea agriculturii europene şi garantarea securităţii alimentare a Uniunii Europene. În plus, europarlamentarul PSD a mai cerut, în cadrul aceleiaşi intervenţii, şi interzicerea importurilor produselor siderurgice din ţările care nu fac parte din Uniunea Europeană, pe motiv că nu respectă standardele de mediu.

 

„Vreau să văd că sunt luate în acest consiliu măsuri de interzicerea importurilor din ţări din afara Uniunii Europene, produse care nu respectă standardele europene, fie că vorbim de cereale, fie că vorbim de fructe, fie că vorbim de legume, care sunt pline de pesticide, iar unele dintre ele sunt modificate genetic. Dacă nu luăm măsuri, punem pe butuci şi agricultura Uniunii Europene, şi agricultura României, dar în special vom otrăvi cetăţenii europeni cu aceste produse toxice”, a spus Dan Nica, în plenul Parlamentului European.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here