Tecuciul se va bate cu alte orașe din țară pentru o centrală electrică fotovoltaică de 4,3 MW

0
33

Primarul Tecuciului, Lucian Costin i-a convocat ieri, marți, 14 noiembrie, pe consilierii locali, în ședință extraordinară de îndată, pentru a-și da acordul pentru construirea unei centrale electrice fotovoltaice în oraș. Proiectul este cuprins în cadrul Programului „Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice”, cu o valoare de aproximativ 4 milioane de euro.

Construcția la Tecuci a unei centrale electrice fotovoltaice presupune realizarea unui parc fotovoltaic și amplasarea unor panouri fotovoltaice pe clădirile publice din Municipiul Tecuci, în vederea instalării unei capacităţi de 3,21 MW (curent continuu) / 3,20 MW (curent alternativ) care va asigura o producţie brută de energie primară din surse regenerabile de 4.358 MW.  Banii vor fi alocați din fonduri europene, contribuția municipalității tecucene la realizarea proiectului fiind de aproximativ 160.000 de euro.  

Conform anunţului Ministerului Energiei, începând cu data de 15.11.2023 se va deschide apelul de proiecte prin depunerea în platforma electronică MySMIS 2021. Proiectele sunt finanţate în temeiul principiului ,,primul venit, primul evaluat si contractat cu respectarea condiţiilor din ghid, grantul acordat din bugetul FM acoperind 100% din cheltuielile eligibile. Cheltuielile neeligibile, inclusiv cele care intervin prin depășirea plafoanelor privind valoarea grantului solicitat per MW instalat, sunt în sarcina beneficiarului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here