A început distribuirea pensiilor pe teren! Pe card vor intra pe 11 – 12 ianuarie

0
48

Distribuirea pensiilor pe teren (la domiciliul beneficiarilor) a început de vineri, 5 ianuarie, iar plata pe card se va face în săptămâna aceasta, joi și vineri, 11 – 12 ianuarie.

Din acest an, pensia minimă va creşte cu 156 de lei şi va ajunge la 1.281 de lei pentru aproape un milion de români. După majorarea punctului de pensie, un pensionar care are acum o pensie de 2.500 lei, de la 1 ianuarie, va primi o pensie de 2.845 lei.

Guvernanţii promit că vor recalcula toate pensiile, după ce va fi aplicată noua formulă din noua lege a pensiilor. Majorările vor fi de la câteva sute de lei până la mii de lei pentru unii pensionari, mai ales pentru cei care au muncit mai mult de 25 de ani. Unii români vor avea parte de o creştere de numai 1%, în timp ce alții vor avea o creştere a pensiei și de 80%, în funcție de punctele contributive, punctele necontributive şi punctele de stabilitate.

Fiecare român va avea un punctaj care se va înmulţi cu valoarea punctului de referinţă, care din acest an este de 81 de lei, şi datorită acestui punctaj va avea pensia recalculată. Conform simulărilor făcute, peste trei milioane de români vor avea pensii mai mari, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, pentru Antena 3 CNN.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here