Judecătorii ies din grevă dar au intrat în grevă grefierii! Procesele aflate pe rol încă nu se judecă!

0
67

În cadrul Adunarii Generale a judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Galaţi, convocată de Preşedintele Curţii de Apel Galaţi, în şedinţa de luni, 08.01.2024, s-a hotărât încetarea formei de protest. Ieșirea din grevă  a judecătorilor mu înseamnă că procesele vor reintra pe rol! Grefierii sunt încă în grevă și așteaptă o decizie a guvernului privind solicitările de creșteri salariale.

Salariile grefierilor depășesc de regulă suma de 4.000 lei net lunar, iar printre beneficiile extrasalariale se numără asistență medicală gratuită atât pentru tine, cât și pentru soț/soție și copiii minori, dar și locuința de serviciu, în cazul în care nu deții o proprietate personală, sau plata chiriei, relatează Antena 1. 

Există însă și salarii mai mari de atât. Conform declarațiilor de avere care se regăsesc pe site-ul Înaltei Curți de Casație și Justiție, un prim-grefier în cadrul Curții Supreme a realizat într-un an câștiguri salariale de 76.867 de lei, adică un venit lunar de aproximativ 6.400 de lei net. Un grefier-șef serviciu sau grefier-șef arhivar cu studii superioare câștigă 9.476 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here